+90 0216 576 66 77 / +90 0216 576 66 78 Küçükbakkalköy Mah. Elmalı Sokak No: 4

Ses Kısıklığı Nedir ?

Sesin normalden farklı her tür oluşumuna ses kısıklığı diyebiliriz. Sesin tamamen çıkmadığı durumlar olabilir. Ancak genellikle sesin normalden ince yada kalın çıkması, çatallaşması, boğuklaşması gibi durumlarla karşılaşılmaktadır. Ses ile ilgili hastalığın ne olduğuna bağlı olarak seste oluşan değişim ve sorunlarda değişkenlik gösterir.

Ses kısıklığına hangi hastalıklar neden olur?

Bunun bir çok nedeni olabilir. Hatalı yada aşırı kullanıma bağlı bir sorun olabileceği gibi kontrolünüz dışında ses tellerinizde yada sesin oluşumuna katı sağlayan sistemin bir bölümünde ortaya çıkan bir hastalık ses kısıklığının oluşmasına neden olmuş olabilir. Ses kısıklığı bir sorunun sonucu olarak gözlenir. Ancak sorunun ne olduğu ve nedeni ancak detaylı yapılacak bir muayene ile anlaşılabilir.

Ses Sağlığını Koruma

İletişim kurmamızdaki en önemli öğelerden biri sesimizdir. Sesimizde meydana gelen bozulma ve değişimler iş yaşamından özel hayata kadar her alanda olumsuz etkiler yaratır. Özellikle mesleğini sesi ile icra eden öğretmenler, eğitmenler, profesyonel yöneticiler, ses sanatçıları, çağrı merkezi çalışanları gibi kişiler büyük risk altındadır. Bu bağlamda, ses sağlığına önem göstermek ve korumak çok büyük önem taşımaktadır. Ses organı ortamdaki her türlü değişiklikten etkilenebilecek hassas bir organdır. Ses organını korumaya yönelik gerçekleştirilen her türlü davranışa SES HİJYENİ denir.

Lax Vox Ses Terapi Tekniği

Ses bozukluklarının temel tedavi yöntemi motor öğrenme prensiplerine dayalı ses terapisidir. Ses terapisinin amacı, hastaya sahip olduğu anatomik ve fizyolojik kapasitesi içinde olası en iyi sese ulaşmasını sağlamaktır. Farklı yöntemler arasında Lax Vox Ses Terapisi (LVST), silikon tüp ve su direnci kullanılarak sesi oluşturan mekanizmalarda denge ve uyum sağlayan, doğrudan sese yönelik ve genel kullanım amaçlı bir tekniktir. Hasta ve terapist, kolaylıkla tekniğe adapte olabilir ve karmaşık ses mekanizmaları ile ayrı ayrı uğraşmak yerine patolojiye bütüncül bir yaklaşım sağlanır.